You are currently viewing Mastercard "מחליקה ימינה" על Pine Labs

Mastercard "מחליקה ימינה" על Pine Labs

Pine Labs דיווחה על הכנסות כוללות של 503.2 ב-2019, לעומת סך של 336.1 בקופות הכספים הקודמות. ההפסדים התרחבו לנקודה של 13.7 Rs ​​במהלך 12 החודשים שהסתיימו במרץ 2019 מנקודה של Rs 2.5 בשנה הכספית הקודמת, כך על פי paper.vc.

 

ענקית הטכנולוגיות העולמית לתשלומי מאסטרקארד נמצאת בשיחות עם השקעות בספק הפתרונות הגדול ביותר בהודו, Pine Labs, במסגרת סבב גיוס של 300 מיליון דולר, אמרו שלושה אנשים המודעים להתפתחות זו. העסקה, שתעריך את החברה הסינגפורית בסביבות 1.2-1.5 מיליארד דולר, תערוך ככל הנראה תערובת של מניות ראשוניות ומשניות ותעניק למאסטרקארד בסיס איתן למגזר הרכש הצומח במהירות.

 

קרן ההון סיכון Sequoia Capital, בעלת העניין הגדולה ביותר, עשויה לבצע יציאה חלקית כאשר Pine Labs קופצת למועדון חד-הקרן של חברות טק בבעלות פרטית עם הערכה של מיליארד דולר ומעלה. Sequoia השקיעה ב-Pine Labs מאז 2009 והיא מחזיקה בנתח של כ-68% מהחברה. זה יכול להעמיס 15-25% למשקיע הנכנס, אמרו האנשים שצוטטו לעיל.

 

משקיעים כמו Advent Cap עשויים להצטרף גם הם

מאסטרקארד ו-Pine Labs לא הגיבו לשאלות. דובר מטעם Sequoia Capital אמר, "אין לנו מה לחלוק כרגע."

 

אנשים המכירים את שיחות ההתרמה אמרו שמשקיעים אחרים כמו Advent Capital עשויים להצטרף למסטרקארד בסבב האחרון.

 

גיוס הכספים, שיכול להיסגר במהלך השבועות הקרובים, יהיה הראשון של Pine Labs מאז גייסה 125 מיליון דולר במימון מניות בשנת 2018 בהובלתם של Temasek, חברת ההשקעות המגובה על ידי ממשלת סינגפור, וחברת התשלומים המקוונים שבסיסה בארה"ב PayPal, והיא מעריכה אותו בסכום של 800 מיליון דולר.

 

לפני כן במרץ 2018 גייסה החברה מימון של 82 מיליון דולר, שהובלו על ידי חברות ההשקעות Actis ו-Altimeter Capital, על פי נתונים שאספה Tracxn. 

Pine Labs הוקמה על ידי לוקוויר קאפור, רג'ול גארג וטארון אופאדאי בשנת 1998.

 

זו לא תהיה הפעם הראשונה ש-Sequoia Capital מוכרת מניות של Pine Labs. בשנת 2017 הוציאה החברת חלק ממניות Madison Capital במסגרת עסקת בלוק גדולה יותר של 180 מיליון דולר.

 

Pine Labs נחשבה בעבר כיעד רכישה אטרקטיבי. ה-"The Times of India" דיווח באוקטובר אשתקד כי PayU שבבעלות חברת Naspers בוחנת רכישת מניות ברובם בחברה, בעוד ששני משקיעים נוספים – Tencent ו-CDPQ בסין – ניהלו שיחות לרכוש מניות מיעוט.

 

החברה מרחיבה את חבילת המוצרים שלה בשנים האחרונות. הפלטפורמה הטכנולוגית לעסקים קמעונאיים ממוקדת עבור סוחרים ומספקת גם הלוואות עסקיות ללא בטחונות, לאחר ששיתפה פעולה עם בנקים מובילים וחברות מימון חוץ בנקאיות (NBFC), מלבד שהיא מציעה פתרונות תשלומים חודשיים משווים (EMI) בנקודת המכירה.

 

היא רכשה את חברת הסטארט-אפ Qwikcilver המבוססת בבנגלור תמורת 110 מיליון דולר במרץ אשתקד, מכיוון שנראה היה כי היא תעמיק את נוכחותה בתחום שירותי הנאמנות והמתנות, ותממן את העסקה מההון שגויס ממשקיעיה ומעתודות המזומנים.

כתיבת תגובה